Ahogy ígértem a második blog bejegyzésem a ruhákról fog szólni. 
Minden nő gardróbjában megtalálhatók olyan alapdarabok, amiken nem kell aggódnotok, hogyan tudjátok beszerezni. 🙂

1. Kötött pulcsi/ruha:
– Nekem a legnagyobb kedvencem a kötött felső! Imádom, ahogy a puha anyag alatt szépen gömbölyödik a pocak. Írok nektek pár igazán szép fajtát, de ha csak “sima” van, az sem probléma.
– Angóra, moheres, pamut és kasmír.
– Amire érdemes figyelni ennél az anyagnál: napfény világítsa meg oldalról (így az anyag “életre kel”). Ne használjunk agyonmosott, kopottas kötött ruhákat, mert az bizony már nem mutat jól a képen!

2. Bármilyen térd fölé érő ruha:
– Mint láthatjátok a fotózásaim 99%-ában valamilyen szépen rásimuló anyagot használunk, ami kiemeli a pocakot. Minden ruhánál érdemes erre törekedni, akár egy terhesség előtti, aránylag könnyen nyúló darab is megfelelhet a fotó elkészítésekor. (az alatt az 5 perc alatt nem fog kinyúlni, amíg a képet elkészítitek)
-Én, személy szerint, preferálom az egy színű ruhákat, de egy szép minta is szuper lehet, ha a háttér egyszínű!

3. Kardigán/bőr dzseki/farmer kabát/ing: 

– Mindig jó választás egy kardigán/bőr dzseki/farmer kabát/ing farmerral, alatta valami fehér színű felsővel. Lehetőleg topot vagy hasonlót válasszatok, hogy a kardigán/bőr dzseki/farmer kabát/ing szépen rá tudjon simulni az alakotokra.(vagy épp szabadon hagyva)

4. Top – farmer:
– Egyszerű és nagyszerű választás. Ha egy mód van rá keressük elő a terhesség előtti farmerünket, mert a kismama farmer sajnos nem annyira mutatós darab: nehéz lehajtani a gumis részét, és ha sikerül is, akkor pedig el fog állni eléggé, amit utómunkával sem egyszerű korrigálni, telefonnal pedig szinte lehetetlen küldetés. (de persze ha csak az van, akkor azzal kell dolgozni. Ez esetben majd a következő részben bemutatom a pózokat amivel tudjuk titkolni, hogy kismama nadrág van rajtunk)
– Ha kismama nadrág van, akkor javaslom a kék-fekete felsőt plusz farmert, ha pedig van régi farmer, ami jó, akkor pedig érdemes a szürke és a fehér felsőt is bevetni.

5. Pizsama: 

– Természetesen itt nem a kényelmes férjünktől/párunktól elkobzott 10 éves, térdünkig érő pólóra gondolok. 🙂
– Ami mindenképpen jól mutat az a selyem, gyapjú, vagy fényes anyagból készült dögös neglizsé, vagy pedig teljesen az ellenkezője, az édes-bájos, szinte cuki típusú top+kis gatyó kombináció.
– Hölgyeim, itt rátok van bízva, hogy melyik stílus húz hozzátok, de mindig javaslom a kismamáimnak, hogy lépjünk picit ki a komfort zónából, mert akkor készülnek a legjobb képek!

6. Köntös:
– Ha van selyem köntösötök, akkor mindenképp készítsetek benne képet – bármilyen nem bolyhos, 100 éves köntös is megfelel
  Arra figyeljetek oda, hogy gyűrődések ne legyenek rajta! (Ez minden ruhára érvényes, nem csak a köntösre)

7. Fehérnemű:


– Túlmagyarázni nem fogom. Nagyon nagy a kínálat és biztos vagyok benne, hogy már tisztában vagytok vele, hogy melyik a ti stílusotok!
– Viszont a csipke mindig mutat, a nagy feliratok pedig mindig el viszik a figyelmet a lényegről, így törekedjetek az ízléses, maximum apró feliratú darabok használatára. (kivétel ha márka nagykövetek vagytok, vagy influencerek és fizetnek érte nektek 🙂 )

Végül pedig egy kis általános összegzés.
Teljesen sötét darabokat együtt ne hordjunk, mert nem fog látszódni a pocakotok rendesen, kvázi “elveszik” a sötétben. Javaslom, hogy kombináljátok világos ruhákkal.
A túl sok szín viszont ízléstelen, és káoszhoz vezet.
Jó, ha tisztában vagytok a komplementer színekkel, ez sokat segít az összeállítások kiválasztásában.

Figyeljünk a háttér színére is, fontos tényező!
Végül, de nem utolsó sorban pedig csak olyan darabokat vegyetek fel, amiben jól érzitek magatokat! Hiába a világ legszebb ruhája, ha feszengtek benne, a kép sem lesz szép és természetes hatású!
A következő bejegyzés már a pózokról fog szólni, utána pedig, remélem, az instagramon storyban megosztjátok az elkészült képeket és be is jelöltök engem! 🙂

Bármilyen kérdés merülne fel kérlek keressetek bizalommal, amiben tudok, segítek nektek! 
Kitartást mindenkinek, vigyázzatok magatokra! #stayathome

Viki